Ekologiškas maistasEkologiškas maistas – tai kelias į geresnę gyvenimo kokybę, kuris leidžia maitintis organiškais, organizmui žalos nesuteikiančiais produktais, kurių gaminimo metu kaip įmanoma mažiau kenkiama gamtai. Tačiau daugelis žmonių vis dar dvejoja: ar verta pereiti prie sveikesnių produktų vartojimą, ar ne… Na, o geriausias būdas, padedantis apsispręsti – tai pliusų ir minusų pasvėrimas. Tad pateikiame svariausius argumentus, kurie leis išsiaiškinti, kokie privalumai ir trūkumai lydi ekologišką maistą.

Vitaminų šaltinis

Visų pirma, būtina pabrėžti, kad ekologiški produktai – tikras vitaminų ir mineralų šaltinis, tad galite nė neabejoti, kad vartojant tokius produktus, jums tikrai nereikės maisto papildų – visas reikiamas medžiagas gausite su maistu. Sveikatai ekologiškas maistas naudingas ir todėl, kad jame nėra GMO ir chemikalų, kurie pasitelkiami įprastų maisto produktų gamybos pramonėje.

Gardesnis maistas

Būtent todėl, kad ekologiškas maistas išsaugo visas gerąsias maistingąsias savybes, jis yra kur kas gardesnis, turi tą natūralų skonį ir kvapą, neprisotintą bereikalingų dažiklių ir kvapiklių ar konservantų. Beje, maitindamiesi sveikais produktais, išvengsite persivalgymo ar bereikalingo užkandžiavimo, kuris – pagrindinė nutukimo priežastis. Kadangi ekologiškas maistas neturi įvairių priedų ir cukraus pertekliaus, atsakingo už dar didesnį alkio jausmą, jums pavyks maksimaliai sureguliuoti mitybą ir atsikratyti papildomų kilogramų.

Kaina

Deja, kad ir kaip norėtųsi, jog visi maisto produktai būtų lygiaverčiai savo kaina, ekologiškas maistas yra brangesnis. Taip yra todėl, kad ekologiški ūkiai išgauna mažesnį derlių, o norint pagaminti sveikus ir natūralius gaminius, be priedų, natūralių ingredientų sudėtyje turi būti kur kas daugiau. Tačiau vertėtų pabrėžti, kad tokiais atvejais mokama už 100 proc. kokybę, o tokių produktų maistingumas dešimteriopai atperka įprastai vartojamus gaminius.

Galiojimas

Jei esate iš tų žmonių, kurie mėgsta maisto produktų užsipirkti gerokai į priekį, ekologiškas maistas gali tapti nedidele kliūtimi. Šie produktai genda kur kas greičiau nei įprasti maisto produktai. Tačiau, pirkdami greitai gendantį maistą, turite gerai pagalvoti, ar jo jums iš tiesų reikia ir ar artimiausiu metu gaminsite patiekalus su šiomis sudedamosiomis dalimis. Tai reiškia, kad išvengiate bereikalingų pirkinių, o tai leidžia sutaupyti nemažai pinigų.

Įvertink